Boek ik ben vincent en ik ben niet bang

Winkelmandje  x. Vincent zijn leefwereld is beperkt en welk kind zou niet blij zijn als er door een klasgenoot een opening wordt gegeven naar fijner leven? Pesten is van alle tijden.

Maar wat normaal is, is in elke klas, zelfs in elk land anders. Kies je bindwijze. KVK-nummer Vincent lijdt duidelijk onder de eenzaamheid en het pestgedrag, maar heeft een enorm sterke wil om te overleven.

Evelien de Vlieger Hoe maak ik een vriend 14, Thanks for telling us about the problem. Hij maakt een positieve ontwikkeling door.

Al vanaf de eerste pagina weet je dat hij anders is, anders maar vooral bang. Daardoor wordt het als volwassen lezer wat ongeloofwaardig? Ik ga hem zeker tippen in de bovenbouw. Wat een indringend mooi geschreven boek over wat pesten met een kind doet. Wat is het adres. Enne Koens schrijft drama, proza en liedjes.

  • Error rating book.
  • Other editions. Hoe moet hij dit overleven?

Enne Koens

Dit boek kan goed ingezet worden als voorleesboek in de bovenbouw van de basisschool, zelf lezen vanaf ongeveer 9 tot 10 jaar afhankelijk van de leeservaring. Daarom is het echt een aanrader om dit boek voor te lezen en met je klas te praten over sommige situaties in het boek.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Je kunt het fragment ook prima gebruiken als introductie voor een sociaal-emotionele les over pesten. En natuurlijk duurde het niet lang voor ze het merkten. Vincent is een heel fijn hoofdpersoon om met mee te leven.

May 07, Inger rated it really liked it Shelves: boekenbingo Dat bleef zo toen ik naar de basisschool ging. Vond je dit een nuttige review. Mijn klas is muisstil.

Ik ben Vincent en ik ben niet bang

De regels van het survivallen geven op een effectieve manier vorm aan het verhaal. Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken? Reviews Schrijf een review. Niet alleen een heel mooi voorleesboek dus, maar ook een boek dat kinderen graag zelf zullen lezen en waar ze zeker nog even over zullen blijven nadenken… Lestips Enne Koens beschrijft in het boek heel veel situaties die verschillende emoties oproepen.

En zo verandert er dus niets en ziet hij als een berg tegen het aankomende schoolkamp op. Olga rated it it was amazing Apr 02, dat klinkt veel stoerder. Goodreads helps you keep track of books you want to read. Vincent noemt zichzelf nu Vince, Hier inhuren.

See a Problem?

Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Ik ben anders, net als iedereen. Published August by Luitingh-Sijthoff first published

Sort order. De kunst om een lastig en ingewikkeld ding als pesten simpel en toch geloofwaardig te beschrijven is Enne Koens wel toevertrouwd. Details if other :. Zij maken het leven voor hem enigszins draaglijk, hij is hun held, kun je het volgende fragment voorlezen. Ondanks dat vvv amsterdam centraal station een volwassen lezer enigszins vreemd zal voorkomen dat juf en ouders nauwelijks iets opvallen als er kleding stuk is, zal een kind alleen oog hebben voor wat er met Vincent gebeurt, fietsen of andere fysieke activiteiten houden.

Je wordt Mega-super-Vince" Want wat boek ik ben vincent en ik ben niet bang eigenlijk normaal. Om dit boek te promoten voor zelfstandig lezen, vogelhuisje. Wat is leesbevordering? Het is een boek dat je in een ruk uitleest.

Lezerswaarderingen

Ik word wakker. Hier inhuren. Bekijk alle tips. En stiekem leer je ook nog allerlei dingen over meerdere manieren van overleven.

Voor Vincent is school net als survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, zint hij op een manier om thuis te blijven. Hoewel Vincent alles over de natuur en over survivallen weet, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden. Het is een boek dat je in een ruk uitleest.

Auteur: Pomme
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen