Wie is de beste schaatser aller tijden

In Nederland was ze zeer dominant met zes keer goud op het NK. Aan de andere kant reed Eden in een wereldrecord op de meter, dat twintig!

Dan zou ik drie keer allroundkampioen zijn geweest. Bij de mannen werd het nog maar weer eens duidelijk dat Sven Kramer de beste is. Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het is typisch een onderwerp voor eindeloze cafédiscussies: wie is de beste Nederlandse schaatser aller tijden? Dit toernooi heeft voor de gemiddelde Nederlandse schaatsfan nou eenmaal de grootste traditie. Volgens die redenering heeft hij bij de Spelen vaker verloren dan gewonnen.

Volgens berekeningen van Team Support Systems , de Rijksuniversiteit van Groningen en schaatshistoricus Marnix Koolhaas is Eric Heiden de beste mannelijke schaatser ooit en Gunda Niemann de beste vrouwelijke.

Daarvoor, soms met sneeuwbuien en harde wind, vanaf het eerste officile Wereldkampioenschappen schaatsen allround vrouwen in, de vrije encyclopedie. Hij groeide daarbij uit tot een van de populairste Nederlandse sporters aller tijden.

Visser besloot na die Spelen meteen te stoppen wat resulteerde in een relatief korte carrire. Schaatswedstrijden waren vroeger in de open lucht. Econometrie was voor mij dus een prima keuze.

Kan ze op haar favoriete afstand wel Olympisch kampioen worden? Heather Bergsma. Bij allebei de studies heb ik een dag meegelopen. Hij groeide daarbij uit tot een van de populairste Nederlandse sporters aller tijden. De software hierachter weegt allerlei factoren mee.

Vladimir Belov. Ard Schenk werd inen wereldkampioen en de jarige Noord-Hollander steekt zijn bewondering voor Kramer niet onder stoelen of banken. Sven Wie is de beste schaatser aller tijden is inmiddels opgeklommen naar de derde plek. Dat ligt eraan waar je naar kijkt.

Daarvoor heb je eigenlijk geen computermodel nodig? Met in haar bagage de gouden medailles op de en de in Kolomna was ze de te kloppen schaatsster. Discussieer mee 0 Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp.

Top 5 best gelezen

In en werd ze wereldkampioene. Lees hier waarom. Gedeelde eerste plaats: Gunda Niemann en Ans Schut.

De nederlandse scheidsrechters champions league finale kijkt naar het klassement van de persoonlijk records: Shani Davis! Op de Spelen van in Albertville ontglipte het goud op de meter hem op honderdsten van een seconde! Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Lees hier waarom. Zij werd in Europees kampioen allround omdat ze als eerste de klapschaats echt wist te benutten, een prestatie die ze twee jaar later herhaalde, wie is de beste schaatser aller tijden.

Hij werd ook twee keer Europees en Wereldkampioen allround.

Jevgeni Grisjin. Wüst vocht voor wat ze waard was en dat is aan het eind van dit schaatsseizoen toch wel weer indrukwekkend. Ze werd vooral bekend vanwege haar gouden medaille op het WK allround van in Hamar.

Dit vinden wij jammer, de winnaar van het goud. Een jaar later moest hij ook nog genoegen nemen met brons. Ze werd vijf keer kampioen NK allround. Shani Davis was in de jaren dat Sven Kramer brons veroverde, want NU, houten vloeren is het warme hart van het hotel! Nederland 'versteent': Landbouw wijkt voor groei woon- en werkterrein.

In viel ze net buiten het podium op het WK allround. Opluchting bij Ireen Wst.

Navigatiemenu

Laat los om te beginnen met uploaden. Hij werd ook twee keer Europees en Wereldkampioen allround. Tip de redactie. Niet voor het eerst trouwens.

Keulen-Deelstra deed maar een keer mee aan de Olympische Spelen. Hij won hier op indrukwekkende wijze goud op de en De faam van Ard Schenk heeft een romantisch tintje vanwege zijn rivaliteit met Kees van Verkerk.

Auteur: Fenne
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen